Veel mensen met een liefde voor horeca hebben de wens om een eigen horecazaak te openen op een zeker moment. Maar wat voor soort zaak moet dat dan worden? Op dit moment is er grote populariteit rondom burgerrestaurants. In deze blog vertel ik je wat je nodig hebt om een dergelijk restaurant zelf op te zetten. Lees je mee?

Een speciale burger

Creëer unieke en onderscheidende smaken door het aanbieden van specialiteitenburgers. Experimenteer met verschillende vleessoorten, zoals lam, kip of zelfs vegetarische en veganistische opties. Voeg interessante toppings en sauzen toe, zoals geitenkaas met gekarameliseerde ui of een pittige sriracha-mayo.

Ambachtelijke en lokale ingrediënten

Geef je burgers een hoogwaardige smaak door gebruik te maken van ambachtelijke en lokale ingrediënten. Werk samen met lokale boerderijen en leveranciers om verse en kwalitatieve producten te verkrijgen. Dit zorgt niet alleen voor smaakvolle burgers, maar ook voor een duurzame en ethische benadering. Daarnaast doet goede apparatuur wonderen voor de burger die je uiteindelijk op tafel zet. Je kan een grillplaat bestellen via internet en deze in je keuken laten installeren.

Build-your-own burger

Geef je klanten de vrijheid om hun eigen burger samen te stellen. Bied een selectie van vlees- en vegetarische opties, broodjes, toppings, sauzen en bijgerechten aan. Dit creëert een interactieve en persoonlijke ervaring voor de gasten, waardoor ze hun perfecte burger kunnen samenstellen.

Thema en sfeer

Kies een uniek thema en creëer een bijpassende sfeer in je restaurant. Denk bijvoorbeeld aan een retro-dinerstijl, een hipster-ambiance of een industriële uitstraling. Richt je interieur en decoratie op een creatieve manier in om de beleving van je gasten te versterken en een blijvende indruk achter te laten.

Signature-sauzen en bijgerechten

Ontwikkel je eigen signature-sauzen en bijgerechten om je burgers te complementeren. Denk aan huisgemaakte BBQ-saus, truffelmayonaise of spicy aioli. Bied ook interessante bijgerechten aan, zoals zoete aardappelfrietjes, uienringen of zelfgemaakte pickles.

Lokale samenwerkingen

Werk samen met andere lokale bedrijven om je restaurant te promoten en je uniekheid te benadrukken. Organiseer bijvoorbeeld een burger- en bieravond met lokale brouwerijen, of bied speciale deals aan in samenwerking met nabijgelegen bioscopen, sportscholen of evenementenlocaties.

Creatieve marketing

Zorg voor een sterke online aanwezigheid en gebruik sociale media om je burgerrestaurant te promoten. Deel foto's van smakelijke burgers, organiseer winacties en nodig influencers uit om je restaurant te ervaren. Zorg ook voor mond-tot-mondreclame door uitstekende klantenservice en een onvergetelijke ervaring te bieden. Zeker wanneer jouw bedrijf net open is, kan je niet onderschatten hoe belangrijk de promotie is.